onze surflessen voor gevorderde

Sven  dus van top turns cutbacks!

load surfplanken te surfen lessen uit het dak van de auto
Surflessen op verlaten strand met schoon golven
Surfspot verklaard
op weg naar de line-up
power snap
longboard cutback
Radio Helmet Coaching
on the way to the lip
power cutback
happy surf dude

Verbeter het surfen voor ervaren surfers

Ook goede surfers kunnen leren, er zijn altijd technieken die je kunt bijleren. Zelfs de onderhand 11 voudig wereld kampioen Kelly Slater heeft zijn succes mede aan anderen de danken. Hij bedankte na zijn zesde wereld titel in een interview zijn rivaal Andy Irons "Alleen door de harde strijd met Andy ben ik zo goed geworden als ik nu ben."

We bieden gevorderde surflessen aan voor surfers die het “down the line groene golf surfen” al onder de knie hebben. Natuurlijk hoef je noet zo goed te zijn als Kelly. Het is al genoeg als je een ongebroken golf surfen kunt.

Voor iedereen die zijn surfen er radicaler uit wil laten zien, legt Emiel uit hoe je een Frondside Cutback surft- Een belangrijk manouvre tijdens het surfen:
"Hallo ik ben Emiel. Ik ben de headcoach van Otro Modo surfschool en ISA Level 2 surfleraar en Beach Lifeguard. Ik leg je de Frondside Cutback uit."

Frontside Cutback surfen

Het belangrijkste voor een goede cutback is om de beweging juist voor te berijden. De bottum turn moet dus perfect zijn. Na de takeoff vaar je naar de voet van de golf. Daar zet je je bottumturn in. Alleen op deze manier kom je op het punt van de golf waar de Cutback tuis hoort.

Daar gaat ie! Kijk naar het punt van de golf, waar je je cutback wil maken. Daar aangekomen draai je je hoofd en boven lichaam naar het brekende deel van de golf, het board zal je volgen.
Je bepaald zelf hoe radicaal de cutback word. Hoe meer je je op het steile gedeelte van de golf fixeerd, hoe radicaler je manouvre zal worden.

Je kunt de Cutback op veel verschillende manieren varen.
Je kunt zelf bepalen, of je de Cutback hier afbreekt en verder surt of dat je de draai verder trekt tot je board het brekende deel van de golf weer raakt. Als je je Cutback verder trekt zul je met meer snelheid uit de manouvre komen. En nu, Knallen!!

Nieuw: Radio helmet coaching! Met deze helm is het een live video coaching, de surfleraar leraren kan je coachen tijdens het paddelen en het surfen. Deze methode is erg goed voor het aanleren/verbeteren van manoeuvres, je zult hierdoor snel verbetering merken!

Emiel's tips:

Mijn tip: "Je hoofd en je schouder sturen het surfboard. Hoe meer je turns oefent hoe snelle ze worden.
Zorg dat je vanuit je take off en je bottom turn genoeg snelheid haalt, maak geen onnodige bewegingen. Dan is je cutback (maakt niet uit hoe radicaal) even goed als die van Kelly! Hang loose! Emiel"

gevorderde surflessen Prijzen

Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen.

*1 dag surfen - surflessen voor gevorderden kost 62€
3 dagen surfen - surflessen voor gevorderden kosten 168€
5 dagen surfen - surflessen voor gevorderden kosten 260€

Na 5 dagen surfles kost elke extra dag surfles 52€.

Wil je meer surfen?
Je kunt onze surflessen voor gevorderden en vergevorderden boeken als een intensieve surfcursus, met twee surfsessies per dag!
De tweede surfsessie van de dag kost 45€.