SUP - Stand Up Paddeling op Fuerteventura

Klaudie  SUP in kristalhelder blauw water!

 • Gevarieerd SUP-gebied voor beginners en gevorderden
 • Kristalhelder, warm, blauw water, wit zandstrand, pittoreske rots met kerk
 • Door de wind beschermde baai met ondiep water zonder stroming voor beginners
 • Strandpauze met soepel lopende rechter en linker golven voor gevorderden
 • Ocean & Earth SUP Epoxy-platen met zacht, antislip schuimoppervlak
 • In hoogte verstelbare fiberglaspeddel van Ocean & Earth
 • Billabong wetsuits
 • Verhuurstation op slechts ongeveer 150 meter van het strand
 • Proeverijen voor beginners
 • Geavanceerde surflessen in golven

niet-bindend onderzoek

Hallo, ik ben Tine. Ik organiseer het kantoor van de surfschool en plan onze SUP cursussen met onze surf instructeurs. Ik stuur je graag een vrijblijvende offerte en beantwoord je vragen.

Databeveiliging opgemerkt.

SUP in helder blauw water
SUP in Morro Jable Fuerteventura
Kopstand op de SUP
SUP surfers in de baai van Morro Jable
SUP met andere deelnemers van het surfkamp

Stand Up Paddling op Morro Jable

Hallo, ik ben Derek. Ik ben een SUP en surf instructeur bij OTRO MODO Surfschool in Morro Jable.

In de SUP (Stand Up Paddling) staat de surfer op een speciale surfplank met veel volume en peddels met een grote peddel, vergelijkbaar met kanoën. Met de paddle kan de surfer sneller het board versnellen en de snelheid in zwakke golven gemakkelijker houden om langer op de wave te surfen.
Al enkele jaren worden SUP steeds meer gezien, niet alleen op zee, maar ook op veel binnenwateren. Zelfs peddelen in een rechtopstaande positie is een gezonde full-body workout in de natuur, die niet alleen armen en schouders, maar ook rug, buik en benen versterkt.

De eerste SUP surfers waren Polynesische vissers die met hun kano's op de zee voor de kust van Tahiti trokken. Zelfs vandaag de dag kun je nog steeds - bijvoorbeeld in Indonesië - kleine bamboevlotten zien waarop vissers vooruitgaan terwijl ze staan ​​met behulp van palen en peddels.
In de vorige eeuw gebruikten Hawaiiaanse surfinstructeurs SUP Surfing om hun surfstudenten beter te kunnen zien. Het grote bord was comfortabel en manoeuvreerde gemakkelijk tussen de riffen door ruimte en stabiliteit te bieden voor het maken van foto's van surfstudenten.

SUP is sinds enkele jaren een onafhankelijke sport met veel subdisciplines, bijvoorbeeld Stand Up Paddle Surfing en Distance Stand Up Paddling.

Morro Jable is een gediversifieerd gebied voor SUP-surfers. Beginners en gevorderde skiërs zullen zeer goede omstandigheden vinden om op te staan ​​voor peddelen.
In de beschutte baai van Morro Jable met zijn pittoreske klif en het witte zandstrand is er nauwelijks stroming en golven. Het water is helder en azuur - de ideale plaats voor de eerste pogingen tot staan ​​en kleine tochten op het SUP-bord. Op het strand van Morro Jable houden we onze SUP beginnerscursussen.

Het naburige Jandia ligt op een paar minuten lopen naar het strand of met het SUP-bord in het water. Deze kleine tour neemt je mee langs de zandduin van Morro Jable naar een bekende surfspot op Fuerteventura. Bij de vuurtoren van Jandia breken zachte golven van links of rechts op een zandbank, afhankelijk van wind en golfrichting. Perfect om te surfen met het SUP-bord. Hier vindt u onze SUP-geavanceerde surflessen.

Onze winkel in Morro Jable ligt op slechts 150 meter van de zee. Hier geven we Ocean & Earth SUP boards in epoxyhars met een zacht antislip schuimoppervlak, in hoogte verstelbare fiberglas paddle van Ocean & Earth en Billabong wetsuits. Start hier ook onze SUP-cursussen in Morro Jable en Jandia.

Stand Up Paddling in blauw warm water
Strand met visrestaurants in Morro Jable
SUP in Morro Jable onder de kleine klif
surfen op schone kleine golven met SUP op ons huisstrand
SUP bij zonsondergang in Jandia

Stand Up Paddling in Morro Jable

 • Tegen wind beschermde baai met ondiep water zonder stroming - ideaal voor beginners
 • Strandbreuk met zacht glooiende rechter- en linkergolven - voor gevorderde surfers

Morro Jable is een gevarieerde plek voor SUP surfers. Zowel beginners als gevorderden vinden hier zeer goede omstandigheden voor Stand Up Paddling.
In de tegen de wind beschermde baai van Morro Jable met zijn pittoreske klif en witte zandstrand is er nauwelijks stroming of golfslag. Het water is helder en azuurblauw - de ideale plek voor de eerste stand-up pogingen en kleine tochten op het SUP board. Wij houden onze SUP beginnerscursussen op het strand van Morro Jable.

Het naburige dorp Jandia ligt op slechts enkele minuten lopen langs het strand of met het SUP board in het water. Deze kleine tocht voert langs het zandduin van Morro Jable naar een bekende surfspot van Fuerteventura. Bij de vuurtoren van Jandia breken zachte golven naar links of rechts op een zandbank, afhankelijk van de wind en de golfrichting. Perfect voor het surfen op golven met de SUP plank. Hier vinden onze SUP surfcursussen voor gevorderden plaats.

Ons SUP-station in Morro Jable

 • SUP-centrum voor cursussen en verhuur op 150m van de zee in Morro Jable

Onze winkel in Morro Jable ligt op slechts 150 m van de zee. Hier verhuren wij Ocean & Earth SUP boards van epoxyhars met een zacht antislip schuimoppervlak, in hoogte verstelbare fiberglas peddels van Ocean & Earth en Billabong wetsuits. Onze SUP-cursussen in Morro Jable en Jandia beginnen ook hier.

SUP verhuur & lessen Prijzen

Huur plus 50€ borg

1 dag SUP verhuur - (inclusief paddle & board) - 40€
3 dagen SUP verhuur - (inclusief paddle & board) - 100€

1 dag wetsuit verhuur (Billabong Shorty) - 10€

Wij raden alle SUP surfers met weinig ervaring aan deel te nemen aan een van onze SUP cursussen voor minstens een of twee dagen.

*90 minuten SUP proefcursus in de pittoreske baai van Morro Jable - 39€
90 minuten SUP cursus voor beginners in Morro Jable (incl. hotel shuttle) - 53€

180 minuten SUP cursus voor gevorderden, wave of downwind (incl. hotelshuttle en transfer naar het beste strand) - 109€