Surfen- Surfschool Filosofie

Ik ben christof. Ik ben de oprichter van de surfschool.
"OTRO MODO" komt van de Spaanse en betekent letterlijk "De andere art". OTRO MODO we zijn, dit is onze manier om anders te leven en OTRO MODO is meer dan alleen een naam, het is onze filosofie.

Wij zijn niet een groot reisbureau maar een handjevol mensen die hun passie volgen. Wij willen onze passie met jullie delen.

Wij willen ongeacht je leeftijd, surfervaring en niveau er voor zorgen dat jullie zo veel mogelijk plezier hebben, leren surfen. Natuurlijk staat bij Otro Modo veiligheid altijd voorop!

Hoe bereiken wij dit doel?
Onze surflessen zijn gebaseerd op jarenlange ervaring en de moderne leermethode van de BSA (British Surfing Association). De surflessen zijn ontworpen door sport geleerden. Wij proberen de lessen constant te verbeteren doormiddel van feedback formulieren.

Elke dag kiezen wij een strand gebaseerd op je surf ervaring. Alleen de beste wind en golf condities kunnen er voor zorgen dat je snel vooruitgang boekt.

Wij hebben een groot aanbod aan nieuw en modern surf materiaal (Billabong wetsuits, NSP en Surftech/ Tuflite surfboard, etc.) Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat elke surfer het materiaal krijgt wat het best bij zijn surfvaardigheid past.

Al onze surfleraren zijn gecertificeerd door de "British Surfing Association" (BSA)en gecertificeerd als liveguard door de "Surf Live Saving Association" (SLSA). Al onze surfleraren hebben minimaal twee jaar ervaring als surfleraar.

Al onze surfleraren zijn erg gemotiveerd, surfen surfen voor hun is niet gewoon een sport maar een manier van leven! Surfen betekend meer dan alleen het rijden van een golf, het is avontuur, het ontdekken van nieuwe plekken (surfspots), nieuwe mensen leren kennen en vrienden over de hele wereld. Wij willen dat jij daar onderdeel van wordt!

Waar ligt onze kracht?
Behalve alleen beginners lessen zijn wij ook gespecialiceerd in gevorderde lessen en surfgidsing. De gevorderde lessen – vaak genegeerd door andere surfscholen - is onze kracht!

Wil jij op een surfboard staan en heb je nog niet eerder gesurft?
Onze surflessen zijn gebaseerd op gestructureerde lessen die er voor zorgen dat jij gegarandeert confortabel en veilig kunt starten met surfen. OTRO MODO staat erop dat er wordt les gegeven in kleine groepen, een surfleraar/student ratio van (1:6 max. 1:7). Alleen in kleine groepen kan de surfleraar elke student individuele aandacht geven.

Heb je al eens eerder gesurft en je eerste gebroken golven gesurft en wilt meer?
Heb je al ongebroken geloven gesurft maar hebt moeite met je eerste turns?
Heb je maar één week vakantie en wil je het meeste uit je surfvakantie halen maar je weet niet waar je naartoe moet gaan?
Dan raden wij je aan gevorderde surflessen te nemen.
Wij gebruiken alleen surfleraren die gecertificeerd zijn om gevorderde lessen te geven (min. BSA Level 2 instructor).
Deze leraren hebben minimaal drie jaar surfles gegeven aan gevorderde surfers. Zij kunnen je helpen met het uitpaddelen naar de linup tot het maken van je eerste cutback. Ze zullen je helpen doormiddel van theorie en oefening.

Is dat alles?
Nee!
Videocoaching, bijna elke surfschool bied dit aan, enkele zullen dit ook echt doen. Onze surflessen zijn altijd inclusief videocoaching, ongeacht welke lessen je geboekt hebt. Het maakt niet uit of je nu een volledige beginner bent of een professionele surfer, met slow motion video beelden elke surfer zijn fouten herkennen en snel verbeteren.

Onze surflessen zijn inclusief theorie lessen over het ontstaan van golven, stromingen, getijden, wind etc.. zeer belangrijk en leuk om te weten, in deze les leer je wanneer waar de goede golven zijn en kun je na deze vakantie altijd de beste golven vinden. Surf en surfboard technologie en de geschiedenis van surfen.

De kwaliteit van onze surflessen wordt constant in de peiling gehouden doormiddel van feedback formulieren. Wij willen graag weten hoe jij onze surflessen ervaren hebt zodat we weten hoe wij onze lessen nog beter kunnen maken en jij zoveel mogelijk plezier kunt beleven tijdens je surfvakantie!

Nieuw: Radio helmet coaching! Met deze helm is het een live video coaching, de surfleraar leraren kan je coachen tijdens het paddelen en het surfen. Deze methode is erg goed voor het aanleren/verbeteren van manoeuvres, je zult hierdoor snel verbetering merken!

Al onze surflessen zijn inclusief: surf materiaal (Billabong wetsuits, NSP en Surftech/ Tuflite surfboard, etc.), theoretische en praktische instructies, videocoaching, vervoer naar de beste surfspots, vervoer naar jou accommodatie en verzekering.